26.september – Lagose kant


Tänane plaan oli Portimao lähedal olevaid kohti uudistada. Siinkandis on väga palju randasid, kus on kaljuseinad, või mingid kivimoodustised vees või mõned looduslikut kaared, kust saab alt läbi kõndida jne – valida nende vahel oli raske :) Panime paar huvitavamat neist kaardile ja otsustasime, et sõidame Lagose suunas. See on veel üks veidi suurem alula siit läänepoole. Aga enne tegime siin lähedal kohvikus väikese hommikusöögi – võikud ja croissantid.

Esimene peatus oligi Lagose lähedal olev Ponta de Piedade. Siin saab ülevalt tuletorni juurest alla kaljudele ja kaartele ja ookeanile vaadata. Täitsa alla läheb trepp ka, aga seal randa ei ole, saab niisama lähemalt uudistada. Siin on mitu kaart kust saab paadi või kajakiga alt läbi sõita ning meri on erinevaid sõidukeid täis – neid on ülevalt põnev vaadata. Teeme siin iga külje pealt pilte, praeme natuke päikese käes (31 kraadi) ja otsustame varsti, et liigume edasi. Üks põnevam rand oli veel sisse pandud, aga seal oli lootusetu parkimist leida ning otsustasime, et teeme hoopis Lagoses tiiru.




Panime auto parkimismajja ja läksime linna peale kolama. Kõik kohad on turistipoekesi täis ning peaaegu iga tee linnas on lihtsalt restoranide väliterrassid reas. Jalutame niisama (varju hoides) ringi. Natukese aja pärast hakkame juba söömisele ka mõtlema ja leiame ühe päris asjaliku meretoidu menüüga koha, kus Pirje proovib sinikarpe vahuveinikastmes, mis olid väga suured ja head. Ja muidugi pärast söömist teeme veel ühes pastelarias peatuse ja sööme magustoiduks mõned pasteis de natad koos mango milkshake'i ja jääkohviga.

Sinimerekarbid


Jalutame siin linna peal veel edasi, linna merepoolses küljes on üks väljak purskkaevudega, veidi jalutame ka merelt sissesuunduva kanali ääres. Leiame ka ühed vanad müürid (mauride ehitatud) väravaga, kust läbi jalutame. Siin juba omajagu oldud ka, võtame auto ja liigume edasi.

Väljak purskkaevudega

Sõidame nüüd suunaga Portimao poole tagasi, veidi enne seda on rand nimega Praia dos Tres Irmaos. Siin on nüüd seda kõike – kaljusid, kaari, koopaid (millel enamusel ka laes veel valgusava), ja muidugi lõpmatus koguses igasuguseid karpe, mida meri kaldale uhub. Ühtedel on siin rannas just ka koos külalistega pulmatseremoonia, mis kestab just täpselt sama kaua kui meie ranna teises otsas ringi jalutame, st tagasi minnes on ka nemad juba lõpetanud.
Praia dos Tres Irmaos
 

Pirje korjab siit mitu kilo (jep) erinevaid karpe – neid tuleb siin iga lainega juurde sisuliselt. Oleme juba siin kaljude vahel enda arvates peaaegu serva jõudnud, kui leiame väikes kivinuki, kust inimesed üle ronivad. Läheme siis ka ja seal teiselpool kaljut on veel üks suur rand erinevate kaljunukkidega. Korjame veel teokarpe ja uudistame koopakaari. Kott läheb juba karpidest raskeks ja hakkame tagasi kõndima.

Karbikott käes


Käigud

Ava koopa laes

See osa rannast oli peidus, pidi veidi üle kivide ronima
Teeme veel väikese poepeatuse ja öömajja tagasi – karbid vajavad liivast pesemist!

Karpide pesemine 


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

23.september – Sintra ja maailma lõpp

28.september – Marque de Pombal ja Cais do Sodre

18. september - saabumine