28.september – Marque de Pombal ja Cais do Sodre


Täna oli selline rohkem lebotamise päev, magasime kaua ja läksime majast välja ka suht hilja. Täna oli Lissabonis palavam kui ühelgi päeval siiani, isegi varjus oli üsna palav olla. Igatahes sõitsime metroo ümberistumisega Eduardo VII parki. See on selline suurem park, kus on keskel allee suunaga alla linna poole. Alle otsas on Marque de Pombal monument, mis on siin monumentidega üle kallatud linnas üks uhkemaid. Ülevalt vaadates on näha nii park, monument kui ka linn ja jõgi.
Marque de Pombal monument

Eduardo VII park


Monumendist edasi läheb allapoole pikk sirge tänav Avenida de Libertad, millel on keskel eraldi riba puudega, kus on vahepeal ka kohvikuid. Täna oli siin pargis palju laudu müüjatega, müüdi igasuguseid asju suveniiridest antiigini. Uudistasime kohalikku nodi ja Pirje leidis endale ka üht-teist. Tänav jõuab välja peaaegu Rossio väljaku juurde. Käisime siin kõigepealt ühes postkontoris ja tasusime ära Algarves kogunenud automaatsete teetollide maksud ning siis tegime kõrval kohvikus kiire ampsu (tursakoogid ja pasteis de natad, mis muu).
Avenida de Libertad

See oli täitsa töötav grammofon

Sõitsime metrooga ühe peatuse veel edasi ja jalutasime siis Cais do Sodre poole, täpsemalt Time Out Marketisse. Kuna me tegelikult näljased polnud, siis vaatasime üle, mida järgmine kord sööma tulla ja jõime ühed värskendavad joogid ning ostsime mõned Pasteis de Natad kaasa. Läksime veel korraks jõe äärde ja istusime ühes pargis puude varjus. Päike hakkas vaikselt juba madalamale langema ja kuumust vähemaks minema, seega otsustasime natuke veel mööda jõe äärt jalutada ja varsti istusime metroo peale, et öömajja tagasi sõita. Täna oli igal pool üsna palav ja ei tahtnud pikemalt enam kuhugi kõndida. Nüüd teeme veel homseks plaane.
Värskendav jook

Promenaad jõe ääres



Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

23.september – Sintra ja maailma lõpp

30.september – Parque das Nacoes

18. september - saabumine