21.september – vihma sajab


Eile õhtul avastasime, et täna toimuv pidav tänavatoidufestival koos bändide ja värkidega on tühistatud "halva ilma tõttu". Hommikul ärgates tundus tõesti, et veidi on sadanud. Plaanisime siis päeva veeta kaubanduskeskuses. Selle jaoks tuli auto parklast välja manööverdada ja mööda kitsaid tänavaid mäest üles-alla ja trammidega võidu kimada. Jätsime auto kaubakeskuse parklasse ja jalutasime veidi edasi, kus teadsime olevat vana akvedukti.
Meie rendiauto parklas

Väga täpselt ei olegi aru saanud, aga siin on üks vana veereservuaar ning siit algab akvedukt. Vahepealne osa vist siiski pole säilinud ja see katkeb, kuid see läheb pärast veel pikalt edasi ning on kõige kõrgemas kohas maanteed ületades 65m kõrge. Siin kulgeb see ühe kohaliku pargi servas ja keerab siis üle tee, moodustades seal kaare. Ühe kaare alla on ka ilmselt hiljem ehitatud väike kirik.
Akvedukti kaar

Akvedukt

Kirik kaare all

Pärast jalutasime tagasi (mäest üles terve tee loomulikult) ja vaatasime kaubakeskuses ringi. Küllaltki suvaline koht, üks sisustuspood oli vaid tore. Toidupood oli suurim, mida Lissabonis siiani näinud olime ja kasutasime juhust ning ostsime kõike, mis maitsev tundus.
Pargis

Hibiskus

Autoga tagasi sõites hakkas uuesti tibutama ja vahetult enne meie parkimismajja keeramist muutus sabin padukaks. Ootasime, et ehk läheb üle, sest meil oli plaanis tänavaotsa liharestorani minna, kuid sadas aina tihedamalt ja me suhkrust. Tegime hoopis ise süüa ja liharestorani läheme teinekord.
Vihma sajab endiselt ja vaade aknast on nii hall, et tagumisi maju õieti ei paistagi. Siin on majadel akende taga pesunöörid-paned sokid kuivama ja siis sikutad alumisest nöörist ja sokid sõidavad eemale. Nii ei pea palju aknast välja küünitama. Praegu need pesunöörid kõik tilguvad vihmast ja kõrvlkorteri sokid samuti. Iseenesest kaval süsteem, aga eestlane ilmselgelt ei tahaks oma pesutükke enda akna taga lehvitada.
Vihmane Lissabon

Katused on siin kõik punastest kividest ja vanematel majadel on osad katusekivid sellised lamedad astmed, mida mööda saab katuseharjale ronida. Ei tundu väga turvaline. Muude majade kohta ei tea rääkida, aga meie majal on hirmus õhukesed seinad – naabrite kolinad on väga hästi kosta. Mingi tropp teeb kõrvalkorteris öösel remonti. Kell 23 alustab ja hommikuni välja. Üleeile paigaldas mingeid torusid öö otsa ja kolistas nendega, täna vist vähem või siis me olime juba harjunud.
Täna mingeid suuremaid plaane polegi meil. Puhkame koibi ja teeme homseks plaane.

...siin pidi olema tänase blogi lõpp, see oli valmis kirjutatud ja juba postitamisvalmis...kui äkki tuli päike pilve tagant välja. Vaatasime, et veidi on veel päikeseloojanguni aega ja otsustasime kiirelt minna siin lähedal olevale vaateplatvormile. Kõigepealt on mööda tänavat ülespoole tükk maad minna ja siis veel treppe pidi lisaks – jõudsime 2 minutit enne päikeseloojangut üles. Taevas oli selleks ajaks juba üsna selgeks läinud. Nautisime seal veidi vaadet ja tulime alla tagasi.

Päike tuli välja!
Teel üles

Jõudsime!

Päike loojub
 
Vaade ülevalt. Vasakul näha ka natuke jõge, 25. aprilli silla postid ja jõe teisel kaldal olev suur Kristuse kuju 
 


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

23.september – Sintra ja maailma lõpp

28.september – Marque de Pombal ja Cais do Sodre

18. september - saabumine